latinica  ћирилица
06/01/2017 |  21:15 | Аутор: РТРС

Звезда у Каунасу декласирала Жалгирис!

Реванш са каматом! Невјероватна Црвена звезда је у Каунасу декласирала Жалгирис - 77:61.
Жалгирис - Ц. Звезда  (Фото:.euroleague.net) -
Жалгирис - Ц. Звезда (Фото:.euroleague.net)

Од првог до посљедњег минута су црвено-бели контролисали темпо и тако наставили бриљантан евролигашки низ.

Дакле, послије Макабија, Реала и ЦСКА је пао и Жалгирис и то на гостовању. Најефикаснији је био Марко Симоновић са 16 поена, али посебно треба истаћи учинак Бранка Лазића који је био невјероватан на обје стране терена - 15 поена, четири украдене лопте и три скока.

Маестрално је Звезда одиграла прву четвртину. Сјајна енергија у одбрани, украдене лопте, блокаде, а све то је награђено поенима на другој страни терена.

Кузмић је правио велике проблеме у рекету, а Лазић сјајном ролом у нападу помогао црвено-белима да послије прве деонице имају чак 14 поена предности (7:21).

Покушао је домаћи тим у другој четвртини да буде агресивнији и да смањи заостатак, што су донекле и урадили серијом од 7:0 (14:26).

Радоњић је вратио на паркет Јовића и Џенкинса, а невјероватна дефанзива, тројке Симоновића и лаки поени у транзицији су донијели српском тиму чак 25 поена предности на паузи (22:47). Како је Жалгирис играо најбоље говори то да су звиждуцима испраћени у свлачионицу.

Покушао је домаћи тим послије одмора да смањи предност, али је њихов налет одбио Лазић тројком и полагањем послије украдене лопте, па је српски тим у посљедњу четвртину ушао са вођством од 22 поена (39:61).

Имала је Звезда одговор на сваки налет ривала, то су у посљедњој дионици биле тројке Симоновића и Џенкинса које су и званично ставиле тачку на меч.

До краја је домаћи тим само успио да смањи заостатак и спријечи прави дебакл.

Извор: Новости