latinica  ћирилица
06/01/2017 |  15:51 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Подијељена помоћ наугроженијим у Невесињу (ВИДЕО)

У организацији Удружења мултипла склерозе регије „Источна Херцеговина“, Црвеног крста, Црквене општине Невесиње, Омладинске организације БОНА ФИДЕ и донатора из Канаде, у првом реду Мила Миливојевића који је и покретач ове идеје , подијељена је помоћ за шездесетак најугроженијих породица и обољелих од милтипла склерозе у Невесињу.
Невесиње - подјела пакета - Фото: РТРС
Невесиње - подјела пакетаФото: РТРС

Ова хуманитарна акција спроводи се већ пету годину уочи божићних празника. Жеља је , кажу организатори, да сваки становник Невесиња радосно прослави највећи хришћански празник.

Хуманитарни караван ових дана обишао је шездесетак породица. Међу њима је и породица Видосаве Бован коју осим ње чине њен супруг и четворо дјеце. У овој породици нико није запослен.

Помоћ је стигла и на адресу Светозара Таминџије који болује од мултипла склерозе. Светозар и супруга нису запослени, а имају двоје школараца.

Предсједник Удружења мултипла склерозе Бранимир Таминџија истакао је да је идеја потекла од пријатеља из Канаде Мила Миливојевића и Удружења Срба из Канаде који већ пету годину заредом помажу социјално угроженим породицама.

Сваке године придружују им се бројни донатори из Невесиња. Свака породица добила је прехрамбени пакет у вриједности од 250 марака, а неке, најугроженије и додатну новчану помоћ.

"Не желимо да ми имамо пуне софре а поједини људи поред нас да немају ништа. То смо урадили са Центром за социјални рад, црквеном општином Невесиње, Црвеним крстом, удружењем Омладинска иницијаива, удружењем мултипла склероза, међутим овдје је много шири круг укључен, чак и ваши људи који наплаћују РТВ таксу обилазе све породице и они нам дају савјете,коме треба помоћи", изјавио је Бранимир Таминџија, предсједник удружења мултипла склероза , регија Источна Херцеговина.

Немања Лукета, парох невесињски каже: "Има доста људи којима треба помоћи, нисмо у могућности свима...људима којима је најпотребније".

У акцију се укључио велики број волонтера који су заједно са представницима удружења и црквеном општином Невесиње достављали хуманитарну помоћ породицама, како би на достојан начин прославили најрадоснији празник Божић.

Велико срце хуманитараца унијело је радост у бројне невесињске домове.