latinica  ћирилица
06/01/2017 |  12:55 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

Обустава саобраћаја на ауто-путу код Ниша, ланчани судар - 22 повријеђено (ФОТО/ВИДЕО)

Због лоших временских услова, слабе видљивости и неадекватне зимске опреме појединих учесника у саобраћају на ауто-путу Београд–Ниш, код петље Трупале, обустављен је саобраћај у оба смјера.
Судар на излазу из Ниша (Фото: Twitter) -
Судар на излазу из Ниша (Фото: Twitter)

Дио саобраћаја се преусмјерава старим путем преко Алексинца. На излазу из града код казнено-поправног дома догодио се ланчани судар, у коме је учествовало око 40 возила, јавља дописник РТС-а. Повријеђене су 22 особе међу којима има најмање шесторо дјеце. Ванредна ситуација у Алексинцу.

Отворена је трака ауто-пута ка Скопљу, а у Алексинцу је проглашена ванредна ситуација. Не зна се до кад ће саобраћај на ауто-путу бити у прекиду, снијег и даље пада уз јак вјетар.

Уједно по налогу министра унутрашњих послова више од 30 припадника нишког одреда Жандармерије упућено како би помогли у извлачењу путника и аутомобила. Опрмељени су неопходном опремом за прву помоћ, ћебадима и водом.

https://www.rtrs.tv/_FOTO/nwz/0945/094520.jpg

У Ургентни центар у Нишу примљено је 22 пацијента после ланчаног судара и у току је дијагностика.

Након судара на терен су изашле четири екипе Хитне помоћи, а сви повријеђени су пребачени у Ургентни центар у Нишу.

Снијег и вјетар праве проблеме возачима. Саобраћај је обустављен на деоници од Трупала ка Нишу, а све дежурне екипе "Путева Србије" покушавају да се пробију ка том путном правцу како би се саобраћај нормализовао.

Снијег и сметови који на појединим локалним путевима достижу висину до два метра условили су да у нишком крају јутрос буде скраћен велики број приградских аутобуских линија.

Како је рекао шеф нишког штаба зимске службе Драган Димитријевић, скраћене су и поједине линије градског саобраћаја због снијега на коловозу.

"Екипе зимске службе су на терену, али су немоћне у борби са вјетром. На појединим дионицама сметови се формирају већ пола сата након чишћења", изјавио је Димитријевић.

Према његовим ријечима, мештани села у околини Ниша углавном знају на којим дионицама се у оваквим временским приликама формирају сметови, тако да од јутрос нису ризиковали да остану заглављени у снијегу.

Димитријевић је позвао возаче да не крећу на пут саобраћајницама на којима има сметова док вјетар не стане.

Додао је да је грејдер за чишћење сметова кренуо ка селу Хум, док ће у току дана багер чистити сметове ка селу Крављу.

"Екипе ЈКП 'Медијана' од ноћас непрекидно чисте улице првог приоритета у граду. Саобраћај се одвија отежано, али нема већих проблема", рекао је Димитријевић.

Судар код Ниша (Фото: Twitter)

Према подацима Метеоролошке станице, у Нишу је тренутно минус осам степени, а висина сњежног покривача износи 16 центиметара.

Начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Небојша Арсов апеловао је на све возаче, да због лоших временских услова, без преке потребе не крећу на пут, а да они који се на путовање ипак одлуче користе неопходну зимску опрему.

Снијег који непрестано пада од синоћ завејао је и поједина села у околини Пирота а њихови становници за сада немају проблема са снабдијевањем струјом и животним намирницама, изјавио је координатор Градског штаба за ванредне ситуације Сретен Савов.

Рекао је да су екипе Јавног предузећа "Комуналац" на терену и да чисте градске улице, тргове и мостове као и путеве ка завејаним селима.

Према његовим ријечима, становницима тих села обезбијеђена је здравствена заштита.

Извор: РТС