latinica  ћирилица
06/01/2017 |  08:36 | Аутор: РТРС

Хладно са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно и хладно са снијегом, чешћим у источним крајевима, и највишом температуром ваздуха од минус осам до минус три степена Целзијусова.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

На истоку су због јаког вјетра могуће вијавице и наноси снијега, а вјетар ће додатно појачавати осјећај хладноће.

Дјелимично смањење облачности и престанак падавина очекују се према вечери, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу ће бити суво и вјетровито, а температура ће бити до два степена Целзијусова.

У већини крајева јутрос је било облачно вријеме, са сусњежицом и снијегом, а у Херцеговини без падавина, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 7.00 часова: Бјелашница минус 22 степена, Горажде и Иван-седло минус 13, Соколац минус 12, Ливно и Сарајево минус10, Бугојно минус девет, Дрвар и Јајце минус осам, Градачац, Тузла и Зеница минус седам, Бањалука и Бијељина минус шест, Добој и Сански Мост минус пет, Требиње минус четири, Мостар минус два, Неум и Столац минус један степен Целзијусов.

Висина снијега у 7.00 часова: Бјелашница 63 центиметра, Иван-седло 48, Чемерно 43, Горажде 40, Сарајево 29, Соколац 24, Горажде 21, Мркоњић Град 20, Рудо 19, Фоча 16, Добој и Тузла 15, Јајце и Зеница 14, Бугојно и Вишеград 12, Бањалука и Сански Мост 10, Бијељина девет, Босански Нови и Градачац осам, Дрвар и Ливно шест, Билећа три центиметра.

Извор: СРНА