latinica  ћирилица
06/01/2017 |  08:32 | Аутор: РТРС

Преко Романије заустављен саобраћај за шлепере и камионе

Саобраћај за шлепере и камионе обустављен је преко Романије, а и преко осталих превоја из саобраћаја се искључују теретна возила која немају одговарајућу зимску опрему, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Снијег јутрос отежава саобраћај и на осталим путевима у Републици Српској, а додатне потешкоће возачима причињава повремено јак вјетар који ствара сњежне наносе.

У вишим предјелима, преко превоја, мостова и надвожњака неопходан је опрез због поледице на коловозу.

Екипе путне службе интервенишу на свим дионицама гдје је неопходно.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без застоја, по влажним коловозима.

Једном траком наизмјенично, због активираног клизишта, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Укрина-Горња Вијака.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

У Федерацији БиХ је због снијега и сњежних наноса потпуно обустављен саобраћај на путном правцу Гламоч-Млиниште и Ракитно-Блидиње, док је на подручју цијелог Ливањског кантона забрањен саобраћај за возила преко 7,5 тона носивости.

На магистралним путевима Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Бугојно-Купрес /Копривница/, Сарајево-Коњиц /Иван/, Прозор-Горњи ВакуФ /Макљен/ и Сарајево-Олово /Нишићи/, полиција из саобраћаја искључује теретна возила која немају ланце.

Отежано је и саобраћање на аутопуту Зеница-Тарчин.

На подручју Федерације БиХ од 12.00 часова данас па до сутра у поноћ забрањен је превоз експлозивних материја.

Гранични прелаз Делеуша затворен је за саобраћај теретних возила, док је на граничном прелазу Клобук нормализован саобраћај.

С обзиром на то да је на подручју Црне Горе на дионици Шћепан Поље-Плужине-Никшић забрањено кретање за теретна возила са приколицом и шлепере за ова возила не препоручује се кориштење граничног прелаза Хум.

На осталим граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.

Извор: СРНА