latinica  ћирилица
05/01/2017 |  22:20 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

Мелг побједник слалома на Сљемену

Скијаш из Италије, Манфред Мелг, побједник је трке слалома, која је вечерас у оквиру такмичења у Свјетском купу вожена на Сљемену, код Загреба.

Мелг, који је послије прве вожње био на петом мјесту, до треће побједе у каријери, а прве у сезони, дошао је у времену од два минута и три хиљадита дијела секунде.

Друго мјесто заузео је Нијемац Феликс Нојројтер са 72 стотинке заостатка, док се на трећем степенику побједничког постоља нашао Норвежанин Хенрик Кристоферсен који је био 77 стотинке иза побједника.

Четврто мјесто заузео је Швајцарац Данијел Јуле са 99 стотинке заостатка, док је Аустријанац Михаел Мат заузео пето мјесто, а лидер у генералном пласману Свјетског купа и у поретку слалома Марсел Хиршер био је шести са секунд и 43 стотинке заостатка.

Британац Дејв Рајдинг заузео је седмо мјесто, Швајцарац Лука Ерни нашао на осмом, а Француз Жулијен Лизеру на деветом мјесту, док је Италијан Стефано Грос комплетирао прву десеторицу.

Хиршер је лидер у генералном пласману са 753 бода, други је Норвежанин Кјетил Јансруд са 482, док је трећи Француз Алексис Пинтуро са 465.

У поретку слалома први је Хиршер са 300 бодова, прати га Кристоферсен са 260, док је Мелг трећи са 246.

Такмичење у Свјетском купу наставиће се за викенд у швајцарском Аделбодену када је на програму велеслалом.

Извор: БЕТА