latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:59 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Лијеп почетак сезоне

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је срећан што је на почетку нове сезоне везао три побједе и додао да се радује изазовима који су пред њим.

"То је изузетно лијеп начин да се почне сезона. Три меча и три побједе, срећан сам због тога. Тек смо на почетку, има још доста да се игра, али се радујем томе", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер се пласирао у полуфинале турнира у Дохи, пошто је у четвртфиналу побиједио Чеха Радека Штјепанека у два сета, 6:3 и 6:3. Услови за игру били су отежани, пошто је дувао јак вјетар.

"То је увијек велики тест, играти по вјетру, али исто је и за мене и за њега. Лијепо је видјети толико публике, надам се да сте сви уживали, знам да је хладно", рекао је српски тенисер.

Ђоковић је додао да 38-годишњи Штјепанек заслужује поштовање, с обзиром на то да је већ много година редован учесник Тура и у појединачној и у дубл конкуренцији.

"Он је један од играча које морате да поштујете... За пола сата га очекује полуфинале у дублу. Дуго је на Туру, сјајан је момак, морате да водите рачуна како ћете да играте против њега", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће се у полуфиналу састати са Шпанцем Фернандом Вердаском, који је у четвртфиналу био бољи од Хрвата Иве Карловића.

Извор: РТС