latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:52 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Звезда са новим појачањем допутовала у Каунас

Кошаркаши Црвене звезде су допутовали у Каунас, гдје ће против Жалгириса покушати да остваре осму побједу у Евролиги.
Жалгирис поразио Звезду у Пиониру (Фото: StarSport) -
Жалгирис поразио Звезду у Пиониру (Фото: StarSport)

Црвено-бијели су имали тешко путовање, преко Франкфурта и Виљнуса, а у Каунас су стигли комплетни, јачи за новог играча Диона Томпсона.

Бек београдског клуба Марко Гудурић рекао је да је 2017. година почела на прави начин, убједљивом побједом над Задром у регионалном такмичењу.

"Чека нас гостовање у Каунасу, гдје очекујемо врло тешку утакмицу. Кошаркаши Жалгириса су нас побиједили у Београду и надиграли, можда нам и не леже као екипа, али спремићемо се и покушати да добијемо", рекао је Гудурић за клупски сајт.

"Дуго су заједно, познају се, врло су уиграни, прецизни и тачни у својој игри. Тачно се зна ко шта ради у том тиму. Јасно је да ћемо морати да одиграмо добар меч ако желимо да забиљежимо повољан резултат", казао је Гудурић.

Његов саиграч Немања Дангубић је рекао да Звезду послије још једног напорног пута чека тешко гостовање, али да се екипа спремала за тако нешто.

"Жалгирис нам очигледно не одговара, врло су квалитетни као тим, чврсти, дисциплиновани и очекује нас тежак посао. Врло су прецизни у својој игри, имају тимске играче и доброг тренера. Морамо квалитетно да одиграмо, контролишемо скок који нам је задавао доста проблема у првом мечу, зауставимо њихове шутере и, свеукупно гледано, мора много тога да се уради да бисмо побиједили", рекао је Дангубић.

Утакмица ће се играти у петак од 19.00 у Каунасу, у оквиру 16. кола Евролиге.

Извор: РТС