latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:41 | Аутор: РТРС

Дачић: Израел неће мијењати став према Косову

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Израел неће мијењати став према Косову и Метохији и да Србија може да рачуна на израелску подршку у одбрани територијалног интегритета.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

"За Србију су веома битни односи са Израелом и зато је важно да је у разговорима које сам имао са највишим израелским званичницима потврђена наша заједничка опредељеност да развијамо добре билатералне односе", рекао је Дачић.

Он је првог дана посјете Израелу разговарао са највишим званичнима израелског Министарства спољних послова, са министром за регионални развој Израела Цахијем Ханегбијем и замјеником министра спољних послова при Кабинету премијера Мајклом Ореном.

Том приликом констатован је висок степен пријатељства двије земље и два народа, посебно потврђен у најтежим моментима историје, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Дачићеви саговорници изразили су захвалност због усвајања Закона о реституцији жртвама Холокауста у Србији и због опредјељења Србије да оконча пројекат изградње Меморијалног центра "Старо сајмиште" у Београду.

Заједнички је констатовано да ова посјета представља још једну потврду веома добрих односа двије земље и све бољег међусобног разумијевања о питањима од обостраног интереса.

Дачић је данас посјетио Меморијални центар Холокауста Јад Вашем у Јерусалиму, гдје је положио вијенац у Дворани сјећања и поклонио се жртвама страдалим у Јасеновцу.

Он је посјетио и гроб недавно преминулог бившег предсједника Израела Шимона Переса и положио вијенац.

Извор: Срна