latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:15 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Молбе Изетбеговића неће бити услишене, Николић долази у Бањалуку (ВИДЕО)

На позив Бакира Изетбеговића да не оде у Бањалуку на прославу Дана Републике Српске, Томислав Николић касно синоћ је одговорио – у Бањалуку идем, никакве уцјене не долазе у обзир.
Томислав Николић - Фото: ТАНЈУГ
Томислав НиколићФото: ТАНЈУГ

Молбе Бакира Изетбеговића, чини се, неће бити услишене – у Бањалуку ће из Београда 9. јануара, на прославу Дана Републике, доћи предсједник Србије и министри.

"Наравно да ћу отићи да обиљежимо и прославимо. Србија и Српска имају специјалне везе, и не признајем такву врсту уцјена", рекао је Николић.

Понашање Бакира Изетбеговића и у овом случају, каже премијерка Српске, није ново.

"Мени се некад чини да осим што би приватизовали БиХ, то раде и према остатку регије. Тезе ко су добри а ко лоши момци, постаје дегутантно", истакла је Цвијановић.

Премијер Србије, Александар Вучић, својим министрима је рекао да је одлазак у Бањалуку ствар личне одлуке, а да Сарајево и Бањалука морају да раде на поправљању односа.

"Моја порука је да Србија мора да чува интегритет БиХ, као што воли и чува Републику Српску. Знам да се такве ствари неће допасти, посебно једном дијелу Срба, али ја ово радим прије свега због интереса Срба, али и свих других", нагласио је Вучић.

Томислава Николића нису поколебале поруке из Сарајева, попут оне Дениса Бећировића да треба ду буде одговоран предсједник, а не четнички војвода. Да ли ће такве поруке утицати на одлуку о одласку у Сарајево, Николић се није изјаснио.