latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:14 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Стевандић позвао Изетбеговића на прославу Дана Српске

Ми само хоћемо да поштујемо своје, кад поштујеш своје онда те и други поштују, поручио је потпредсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић поводом обиљежавања 9. јануара.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић позвао је члана Председништва БиХ из реда бошњачког народа Бакира Изетбеговића и предсједавајућег државног парламента БиХ Шефика Џаферовића да присуствују церемонији обиљежавања Дана Републике Српске, 9. јануара у Бањалуци.


Стевандић је рекао да су му познате негативне емоције у Федерацији БиХ поводом обиљежавања Дана Српске које су, како је рекао, резутлат вјештачки створене медијске хистерије.

"Ја знам да постоје негативне емоције у Федерацији БиХ које су резултат политичких манипулација и вјештачки створене медијске хистерије и зато бих искористио прилику да позовем све људе из Федерације, из естаблишмента и политичког и институционалног, да дођу у Бањалуку 9. јануара. Сви су они добро дошли", рекао је Стевандић за сарајевску Н1 ТВ.

Стевандић је рекао да би долазак Изетбеговића и Џаферовића био џентлменски потез.

"Немамо ми ниједне ружне емоције. Ми само хоћемо да поштујемо своје, кад поштујеш своје онда те и други поштују. Да дођу, то би био џентлменски потез", навео је Стевандић.

Иначе, Изетбеговић и Џаферовић су највећи противници обиљежавања Дана Републике Српске, који сматрају дискриминаторским празником који вређа, како сматрају, осећаје бошњачке мањине у Српској.

Изетбеговић је, наиме, био подносилац апелације Уставном суду за укидање тог празника, али су се грађани на референдуму изјаснили да за обиљежавање тог датума као празника Српске.

Извор: РТС