latinica  ћирилица
05/01/2017 |  17:59 | Аутор: РТРС

Ђурић: Харадинај ће кад-тад одговарати за почињена злодјела

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је потпредсједнику Европског парламента Улрике Луначек да Србија и српски народ никада неће одустати од инсистирања на правди и да ће Рамуш Харадинај кад-тад одговарати за почињена злодјела.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

Ђурић сматра да би Луначекова требало да зна да не постоје застарјеле потјернице када је ријеч о ратним злочинима, те да Србија неће одустати од инсистирања на праву чак и када би још неки европски парламентарац бранио злочинце.

"Не желећи да улазим у природу фасцинације Харадинајем коју очито гаји Луначекова, подсећам посланика Европског парламента да се поступци против Харадинаја пред Хашким трибуналом нису завршили осуђујућим пресудама зато што су сведоци побијени", навео је Ђурић.

Ђурић је истакао да нико не може да натјера Србију да буде слијепа и глува пред болом који због незадовољене правде осјећају породице жртава.

"Пре свега, госпођа Луначек мора да се најпре извини грађанима Србије и породицама жртава", навео је Ђурић.

Према његовим ријечима, Харадинај ће кад-тад одговарати за злодјела која је починио лично он као и људи под његовом командом.

"Госпођа Луначек ће, након бездушног излива потпуне нехајности за жртве Харадинаја и његових злочинаца, морати да објасни грађанима Србије да ли је затварање очију пред злочинима европски стандард и да ли су то вредности на којима се уједињује Европа", истакао је Ђурић.

Потпредсједник Европског парламента и извјестилац за Косово и Метохију Улрике Луначек данас је, поводом хапшења Рамуша Харадинаја, затражила од ЕУ да изврши притисак на Србију да повуче међународне потјернице попут ове, које је оцијенила застарјелим.

Извор: Срна