latinica  ћирилица
05/01/2017 |  17:56 | Аутор: РТРС

Мирко Филиповић се дефинитивно повукао

Хрватски ММА борац Мирко Филиповић окончао је професионалну каријеру, други пут.
Мирко Филиповић (ФОТО: www.mirkofilipovic.com) -
Мирко Филиповић (ФОТО: www.mirkofilipovic.com)

Популарни "Кро Кап" је најавио нову пензију након освајања турнира у Јапану, гдје је са три нокаута стигао до 35. побједе у каријери.

Први пут Филиповић се повукао у јесен 2015. због повреде рамена, након чега је суспендован од стране Америчке антидопинг агенције (УСАДА) због коришћења људског хормона раста.

- Ово је дефинитивно мој посљедњи турнир, имам здравствених проблема, ово је дефинитивно крај моје каријере. Евентуално долази у обзир један опроштајни меч уколико успијем да санирам кољено с којим имам великих проблема. Искључиво, наравно, у Јапану пред практично својом публиком - изјавио је Филиповић.

У својој богатој каријери 42-годишњи Филиповић је осим 35 побједа остварио и 11 пораза уз два неријешена исхода. У кик-бокс каријере је имао 23 побједе и осам пораза.

- Бићу паметнији што се тиче кољена, у њему су покидани лигаменти, хрскавица је уништена. Ја сам ишао једном недјељно код доктора, након тренинга на пунктирање. Не желим више никада да прођем такав пакао. Дао сам свој максимум. Знам да сам већ прије најављивао крај, али ово је дефинитивно. Што се тиче спорта, дао сам своје - додао је он.

Филиповић нема намјеру да се повуче из спорта, а најавио је да већ има понуде из иностранства.

Извор: Б92