latinica  ћирилица
05/01/2017 |  17:15 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Петровић: Неопходна контрола утрошка средстава

Градоначелник Требиња Лука Петровић најавио је контролу утрошка средстава у свим организацијама с циљем онемогућавања да неко добије пет врста помоћи, а неко ниједну.
Лука Петровић - Фото: СРНА
Лука ПетровићФото: СРНА

Он је рекао да убудуће неке породице неће добијати више врста помоћи, као што је то до сада био случај, напомињући да ће, уколико се утврди да су незаслужено добијане, та помоћ бити укинута.

"Рационализација трошкова не значи само штедњу. Желимо да извршимо контролу утрошка средстава у свим организацијама, као што су Аграрни фонд, Фонд солидарности, Градска управа, Удружење пензионера, Борачка организација, невладин сектор и неки други колективи који дају новац, као и да успоставимо конекцију са Заводом за запошљавање и Центром за социјални рад", рекао је Петровић данас на пријему за новинаре.

Према његовим ријечима, да би се Требињу помогло да се брже развија у свим секторима, за два до три мјесеца биће организована инвестициона конференција на којој се очекује присуство значајних привредника из Републике Српске, Црне Горе, Србије и дијаспоре.

Петровић је рекао да је данас разговарао са представницима Европске инвестиционе банке о реализацији кредитног задужења за пројекат "Водовод и канализација за град Требиње", чиме ће далекосежно бити ријешено питање водоснабдијевања цијелог града.

Он је напоменуо да у сљедећих 30 година неће бити потребно радити на новим инсталацијама, већ само на замјени дотрајалих инсталација водоводног система.

"Разговарали смо о реализацији посљедње, треће компоненте водовода и канализације, и упутили захтјеве за промјену пројектног плана и измјену начина финансирања, тако да ова компонента буде проширена са инсталацијама кроз труп нове обилазнице Требиња", рекао је Петровић.

Он је напоменуо да ће на овај начин бити ријешено квалитетно водоснабдијевање горњих зона Полица, Гучине, те урађено алтернативно напајање индустријске зоне са једне стране и са друге стране водоснабдијевање Прљаче, Бањеваца и Подгљивља, око и изнад магистралног пута будуће обилазнице.

На пријему је Петровић истакао добру сарадњу са медијима који дјелују на подручју града Требиња

Извор: СРНА