latinica  ћирилица
05/01/2017 |  15:32 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Радојичић: Измјештање шопинг центра је тек идеја, проблем саобраћај (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је измјештање тржног центра још увијек "само идеја", те да су у току разговори са инвеститором.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- Ићи ћемо на измјену више регулационих планова која се тичу центра града. На овој локацији је започела изградња шопинг центра, али проблем може бити саобраћај и приступне саобраћајнице. У то се можемо увјерити већ сада, а посебно је изражено током јутарњих и подневних шпицева. Градња шопинг центра на тој локацији би сигурно донијела још веће проблеме у саобраћају, које би град тешко могао да ријеши - рекао је Радојичић.

Он је подвукао да би, у архитектонском смислу, било оптимално да се на тој локацији архитектура "наслања на постојећи изглед", са објектима грађеним за вријеме Врбаске бановине, односно да се направи парк и споменик палим борцима, те евентуално, још један објекат културе.

- Подземне гараже нису спорне, јер нам у центру града ионако требају додатна паркинг мјеста. Према њиховом садашњем пројекту, граде се три подземне етаже за паркирање, што нама савршено одговара. Међутим, свака даља градња преко тог нивоа нам не би одговарала - додао је Радојичић.

Он је истакао и како би инвеститору планираног шопинг центра свакако одговарало да има добар саобраћајни приступ.

- Сви заједно се слажемо да је саобраћај највећи проблем - нагласио је.

На питање да ли би, у том случлају, инвеститору била плаћена одштета, Радојичић је одговорио да не би да улази у детаље, јер је још све "на нивоу иницијативе".

- Замјена са градским земљиштем на Паскулиној циглани је једна од идеја о којој се разговара. За нас је куповина превелики залогај јер немамо пара да купимо ту локацију - закључио је Радојичић.

Раније данас објављено је да би Бањалука, умјесто великог шопинг центра у центру града, већ догодине могла добити парк и споменик палим борцима, на који се чека већ годинама.

Извор: Мондо