latinica  ћирилица
05/01/2017 |  15:30 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Приједор: Пријем код градоначелника поводом Дана Републике (ВИДЕО)

Поводом обиљежавања Дана Републике Српске, 9. јануара, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић организовао је пријем за представнике Борачке организације, породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Приједора и резервних војних старјешина.
Приједор: Пријем код градоначелника - Фото: РТРС
Приједор: Пријем код градоначелникаФото: РТРС

Током одбрамбено отаџбинског рата за Републику Српску живот је дао 671 борац из приједорских ратних јединица. Из приједорске Борачке организације поручују да је очување Српске дуг према палим борцима, а док је бораца и Срба, обиљежаваће се и Дан Републике.

"Борачка организација ће славити и прослављати Дан Републике Српске док год постоји иједан Србин на овим просторима. Ми ову манифестацију настављамо обиласком породица, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца", рекао је Зоран Предојевић, предсједник Борачке организације Приједор.

Здравка Карлица, предсједница Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Приједора пожељела је свим члановима, свим борцима који су били учесници у овом рату и свим грађанима Приједора срећне божићне, новогодишње празнике, а посебно Дан Републике.

Поводом Дана Републике, у Градској управи организован је пријем за борачке категорије. Том приликом подсјетили су се на времена која су иза њих.

"Разговарали смо о свим темама, међусобно честитамо једни другима Дан Републике и којег ћемо обиљежавати на начин како смо га и до сада обиљежавали", истакао је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

Град Приједор у складу са могућностима обезбјеђује помоћ најугроженијим припадницима борачких категорија, а тако ће бити настављено, како је речено, и у наредном периоду.