latinica  ћирилица
05/01/2017 |  15:25 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Бијељина: Борачка организација подијелила помоћ за 50 бораца и РВИ (ВИДЕО)

Борачка организација Града Бијељина подијелила је помоћ за 50 демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца. Средства за ову помоћ обезбиједила је Градска управа Бијељине.
Бијељина - подјела пeченица - Фото: РТРС
Бијељина - подјела пeченицаФото: РТРС

Душанка Стојановић из села Рухотина, супруга је погинулог борца. Са двоје одрасле дјеце живи на скромном породичном имању, а једини приход им је породична пензија и инвалиднина.

"Ова помоћ нам много значи, пошто смо породица погунулог борца и имам двоје незапослене дјеце. Много су нас обрадовали јер су нам изашли у сусрет пред божићне и новогодишње празнике и много им хвала", рекла је Стојановићева.

Мјесне борачке организације изабрале су у својим срединама најсиромашније демобилисане борце и породице погинулих бораца да би им, упркос тешким условима живота, помогли да предстојеће празнике проведу достојанствено.

На подручју Бијељине живи око 20.000 демобилисаних бораца. У Градској борачкој организацији кажу да покушавају да помоћ усмјере тамо гдје је најпотребније.

"Немамо евиденцију јер је стварно велики број људи који је социјално угрожен, Наравно да су угрожени сви борци који немају стално запослење. Знамо да борац добија 10 марака мјесечно или 120 марака годишње, али ми не можемо обезбиједити печенице за 20.000 људи, већ сваке године вршимо одабир", истакао је предсједник Борачке организације Бијељина Миодраг Стојановић.

Незапосленост је највећи проблем демобилисаних бораца. Борачка популација у Бијељини углавном је стамбено збринута, а до краја године планирано је да се обезбиједи кров над главом за још тридесетак породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.