latinica  ћирилица
05/01/2017 |  15:24 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

ЦЈБ Требиње-расвијетљено пет кривичних дјела из претходних година (ВИДЕО)

Центар јавне безбједности Требиње, у прошлој години, расвијетлио је девет кривичних дјела, из претходних пет година.
МУП - ЦЈБ Требиње - Фото: РТРС
МУП - ЦЈБ ТребињеФото: РТРС

Ријеч је искључиво о дјелима против имовине, тачније о седам тешких крађа и о два разбојништва. Једно „разбојништво“ почињено је чак у 2011. години. У полицији кажу да, због недостатка чврстих доказа, нису могли ставити тачку на сваки предмет. Ниједно од сличних дјела, које још није расвијетљено, кажу, неће бити одложено.

Имовинска кривична дјела су најприсутнија у области криминалитета. Због своје тежине, специфичности извршења, износа штете, нека кривична дјела захтијевају дуготрајан рад полиције, а до извршилаца долазе на основу базе података, вјештачења и додатних информација. На удару су трговачки и угоститељски објекти, гдје крадљивци претпостављају да има највише новца. Појединачне штете износе по више хиљада марака.

У 2016. након новог разбојништва, разоткривен је починилац, који је починио исто дјело, у великом трговачком објекту, 2011.године.

У полицији тврде да ниједно евидентирано кривично дјело, по непознатом извршиоцу, није одложео и заброваљено. Не крију да информације о криминалу достављају и грађани. Само у прошлој години, расвијетљена су 23 кривична дјела на дојаву грађана.