latinica  ћирилица
05/01/2017 |  15:02 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

Погледајте једну од највећих застава Српске у Крупи на Врбасу (ФОТО)

Мјештани бањалучке мјесне заједнице Крупа на Врбасу, у сурет дану Републике, поставили су изнад кањона Врбаса заставу Републике Српске дужине девет и ширине шест метара.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

Један од иницијатора ове акције Миодраг Вуковић, каже да је намјера самоорганизованих грађана Крупе на Врбасу, уз подршку свих који су чули за ову идеју, била да Дан Републике Српске дочекају достојанствено како то доликује овом великом празнику.

Застава Републике Српске у Крупи на Врбасу (Фото: РТРС)

- С тим у вези, планирали смо и на крају реализовали постављање заставе Републике Српске у мјесту Крупа на Врбасу на природном узвишењу изнад кањона Врбаса и путне комуникације Бањалука-Мркоњић Град на тзв. "Малој Кули". Осим основне намјере обиљежавања Дана Републике намјера нам је била да покажемо јединство становника- не само Срба, јер морам рећи да смо добили подршку и једног дијела несрпског становништва Републике Српске - и приврженост становника овом празнику, као и да покушамо оборити својеврсни рекорд у величини постављене заставе чије су димензије импозантних 9х3 метра - рекао је Вуковић.

Постављена застава Републике Српске у Крупи на Врбасу (Фото: РТРС)

Вуковић напомиње да намјера постављања обиљежја Републике Српске није била вријеђање било којег грађанина Српске.

Мјештани Крупе на Врбасу поставили заставу Републике Српске дугачку 9x6 метара (Фото: РТРС)

-  У финансирање овог пројекта учествовали су готово сви становници Крупе али и многи други широм Републике Српске, тако да ћемо дио неутрошених новчаних средстава искористити у добротворне сврхе - истиче Вуковић.