latinica  ћирилица
05/01/2017 |  11:40 | Аутор: РТРС

Линдзи Вон за десетак дана на стази?

Америчка скијашица Линдзи Вон највјероватније ће се вратити на скијалишта 14. и 15. јануара у Алтенмаркту, изјавио је јуче у Загребу директор америчке скијашке репрезентације Патрик Римл.

Рекордерка по броју побједа у свјетском купу 11. новембра на тренингу је сломила десну руку због чега је морала да обави операцију.

Линдзи је почела да тренира ове седмице, док већ сљедеће има у плану да путује у Европу гдје би наступила у Свјетском купу, преноси СТА.

На аустријском скијалишту "Altenmarkt-Zauchensee" 14. и 15. јануара су на распореду спуст и комбинација. Линдзи Вон се повриједила на једном од тренинга у Колораду, а "страдала" јој је десна рука.

Повреда десне надлактице је била толико озбиљна да је хитно превезна у болницу и одмах јој је урађена хируршка интервенција.

Након операције Вонова је на друштвеним мрежама објавила језиве фотографије на којима се види да рука није у нимало завидоном стању.

Вон, четверострука побједница Свјетског купа, није наступила од фебруара 2016. године, када је због повреде кољена морала да заврши сезону.

Она је тада током трке у Андори незгодно пала и сломила кост у кољену.

Извор: Агенције