latinica  ћирилица
05/01/2017 |  11:08 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Вучић: Тражићемо изручење Харадинаја

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија од Француске тражити изручење Рамуша Харадинаја, против кога је расписана међународна потерница и рекао да се нада да ће и овом случају, у Француској, бити на снази да је право изнад политике.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Него шта него ћемо да тражимо" рекао је Вучић новинарима и додао да је добро што је право изнад политике и да не би волио да се покаже да у Француској то није тако.

Очекујемо стабилизацију јавних финансија, раст БДП-а, пад незапослености као и нова радна места, поручио је премијер Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре.

Александар Вучић је у обраћању медијима у Влади Србије рекао да су порески приоди већи за 7,1 одсто, порески за 27,7 одсто, а добар резултат у Србији је остварен и због нижих расхода.

"Важно је да је дефицит опште државе на око 1,4 одсто, што је три пута боље од предвиђених резултата. Ми смо те резултате премашили", истакао је премијер.

Како је рекао, пред Србијом је у наредној години велики и важан посао.

"Очекујемо стабилизацију јавних финансију, раст БДП-а, формирали смо посебна тијела и савјете, очекујемо пад незапослености, нова радна мјеста, увећање плата и пензија. Мислимо да ће сви имати значајно већа примања у наредном периоду", напоменуо је Вучић.

Према његовим ријечима, очекујемо да ће плате у наредном периоду бити око 400 евра.

"Послије тога очекујемо да идемо ка цифри од 500 евра, развоју тржишне економије. Нећемо да будемо јачи од приватног сектора јер је то нездрава држава", нагласио је премијер.

Извор: РТС