latinica  ћирилица
05/01/2017 |  09:08 | Аутор: РТРС

ОБА у расулу због "Ушћа"?!

Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ /ОБА/ је у расулу због објелодањивања документа који открива планове за обавјештајне активности против Србије, сазнаје "Еуроблиц" од извора из безбједносних структура.
ОБА наложила прислушкивање - Фото: РТРС
ОБА наложила прислушкивањеФото: РТРС

Овај лист пише да је објављивање детаља акције "Ушће" изазвало "тектонске поремећаје у ОБА".

"Директор ОБА Осман Мехмедагић и остали бошњачки кадрови у агенцији већ данима покушавају да сазнају ко је крив за цурење информација, док српски обавјештајци чекају на званичне ставове институција Републике Српске о афери", навели су саговорници "Еуроблица".

Они кажу да се у овом тренутку не зна да ли ће због ове акције "страдати" Мехмедагић и његови непосредни потчињени који су планирали акцију или они за које се сумња да су информацију прослиједили српским медијима.

Да ОБА пријети потпуни распад "по националним шавовима" потврђују и прва реаговања српских и бошњачких званичника на аферу која је уздрамала регион.

Док званичници из Републике Српске захтијевају хитну истрагу о томе ко је наредио да се против сусједне државе и гаранта Дејтонског мировног споразума покрећу непријатељске обавјештајне акције, политичари и јавност у Федерацији БиХ траже одговорност оних који су повјерљиве обавјештајне податке доставили медјима.

Извор: СРНА