latinica  ћирилица
05/01/2017 |  08:57 | Аутор: РТРС

У Трамповом кабинету ријалити звијезда и његов тјелохранитељ

У кабинету председника САД Доналда Трампа у Бијелој кући од 20. јануара радиће, између осталих чланова администрације, и америчка ријалити звезда Омароза Маниго.
Доналд Трамп -
Доналд Трамп

Си-Ен-Ен наводи да је Трампов тим саопштењем обавијестио јавност да ће ова утицајна 43-годишња Афроамериканка која воли да је зову само Омароза, без помињања презимена, бити помоћница предсједника САД и директорка комуникација Канцеларије за јавно ангажовање и међувладине послове Бијеле куће, гдје ће се бавити контактима са заједницом.

Омароза је била директорка Трампове предизборне кампање међу члановима афроамеричке заједнице, а постала је позната када је у његовом ријалити шоу програму "Шегрт" издржала девет недјеља као такмичарка, прије него што ју је "отпустио".

Си-Ен-Ен наводи да су они остали блиски и након тога, а према подацима доступним на интернету Омароза је у међувремену учествовала у више од 20 ријалити програма, укључујући и Трамповог "Познатог шегрта" и "Ол старс" верзију овог програма, а постоји и ријалити шоу који носи њено име.

Си-Ен-Ен, на којем је Омароза политички коментатор, наводи да ово није њено прво ангажовање у Бијелој кући, пошто је већ радила у кабинету бившег потпредсједника САД Ала Гора за вријеме администрације предсједника Била Клинтона.

Омароза није одувијек била присталица Трампа, што се види из њеног твита из новембра 2014. када је написала "Ја сам спремна за Хилари (Клинтон). А ви?

Амерички polotico.com наводи да је Трамп изабрао директора своје приватне службе за обезбјеђење Кита Шилера за замјеника помоћника предсједника САД и директора операција у Овалном кабинету.

Наводи се да Шилер ради за Трампа од 1999. када га је могул тржишта некретнина ангажовао као телохранитеља.

Извор: Танјуг