latinica  ћирилица
04/01/2017 |  20:54 | Аутор: РТРС

Божићни концерт Музичке школе "Корнелије Станковић"

Ученици Музичке школе "Корнелије Станковић" из Угљевика одржали су вечерас традиционални Божићни концерт у бијељинском Центру за културу на којем су се представили полазници припремног одјељења, најмлађи хор, оркестар хармоника и солисти на хармоници и клавиру.
Концерт Музичке школе "Корнелије Станковић" - Фото: СРНА
Концерт Музичке школе "Корнелије Станковић"Фото: СРНА

Директор Музичке школе Славиша Перић оцијенио је протеклу годину као веома успјешну, јер су ученици ове школе на бројним такмичењима у земљи и иностранству освојили награде и постигли запажене резултате.

Перић је рекао да школа има 150 ученика на одсјецима хармонике и клавира
у Угљевику, Бијељини и аустријском Грацу.

"Једина смо Музичка школа у којој ученици могу да изучавају народну традиционалну музику и на тај начин смо унаприједили њено извођење, јер дјеца у најранијем узрасту правилно уче народну музику коју никада не треба занемарити", истакао је Перић.

Према његовим ријечима, ученици ове школе обогаћују културни живот регије и наступају на свим важним догађајима у заједници.

Музичка школа "Корнелије Станковић" организатор је и престижног фестивала "Дани хармонике" који се одржава у Угљевику.

"Фестивал у Угљевику достигао је високу репутацију као најмасовније такмичење када је у питању академска музика и тренутно је то најпрестижнији фестивал на Балкану када говоримо о одзиву такмичара и еминентним именима из свијета хармонике који су концертни извођачи, педагози или оцјењивачи такмичара", рекао је Перић.

Извор:СРНА