latinica  ћирилица
04/01/2017 |  10:28 | Аутор: РТРС

"Стадо" најгледанији домаћи филм у 2016. години

Редитељски првенац Николе Које филм "Стадо" најгледаније је домаће остварење у 2016. години.
Премијера филма "Стадо" - Фото: РТРС
Премијера филма "Стадо"Фото: РТРС

Поводом овог великог успјеха славни српски глумац Никола Којо је рекао да му је драго што су људи препознали вриједност овог филма и његову жељу да истинито говори о времену у којем живимо.

"Посебно ми је драго због људи који су вјеровали у овај тим и који су помогли да се он дочепа биоскопског мрака, упркос покушајима да се спријечи снимање и завршетак филма, па чак и да буде виђен ван великих градова. У земљи гдје се дјеца лијече СМС порукама, 200.000 прегледа је велики број чак и на друштвеним мрежама", изјавио је Никола Којо.

Глумац је такође захвалио свим људима који су у тешким временима успјели да одвоје новац за биоскопску улазницу и тиме показали да још постоји критична маса која вјерује да су култура и образовање превентиве.

"Радујем се унапријед реакцији публике у Хрватској и Словенији, гдје ће филм премијерно бити приказан 10, односно 11. јануара", додао је прослављени српски глумац.

Ову сатиричну комедију у Србији је погледало преко 170.000 гледалаца и то за само мјесец и по дана, с обзиром на то да је филм премијерно приказан 23. новембра у Сава центру у Београду.

Пораст гледаности се и даље очекује, јер се "Стадо" и даље налази на редовном репертоару биоскопа у Србији, па је питање дана када ће филм достићи бројку од 200.000 гледалаца.

Извор: Агенције