latinica  ћирилица
29/12/2016 |  17:21 | Аутор: РТРС

Индијка се послије 40 година вратила из "мртвих"

Индијка стара 82 године за коју је породица вјеровала да је мртва већ 40 година, одједном се појавила на кућном прагу своје породице.
Индијка (фото:globalturist.si) -
Индијка (фото:globalturist.si)

Породица је вјеровала да је Виласа преминула након угриза отровне змије, а њено тијело су тада, вјерујући да више није међу живима, према обичајима пустили низ ријеку.

Међутим, она је открила да је угриз змије није убио већ је само изгубила свијест. Испричала је да није могла да се сјети ко је након што су је рибари извукли из ријеке, те је 40 година живела далеко од своје породице док ојој се памћење изненада није вратило.

Све је почело 1976. године када је кренуло на посао уобичајеним путем, преко поља близу своје куће на сјеверу Индије. Тад ју је угризла црна кобра након чега је хитно пребачена код локалног травара који јој, нажалост, није могао помоћи, па ју је прогласио мртвом.

Породица је њено тијело по обичају пустила низ ријеку Гангес уз све ритуле сахране. Након обреда су се вратили кућама, а њено тијело је ријека однијела низводно док га нису открили локални рибари схвативши да је жена жива.

Извукли су је из воде и одвели у сеоски храм гдје су је његовали док није дошла свијести и потпуно опоравила. Међутим, Виласа је изгубила памћење и није више знала ни ко је ни одакле је, све донедавно када је памћење почело да јој се враћа.

Присјетила се својих ћерки Рам Кумари и Муни и вратила се кући. Жене су биле у шоку кад су видјеле мајку за коју су мислиле да је давно умрла.

Извор: Агенције