latinica  ћирилица
16/12/2016 |  11:27 ⇒ 11:40 | Аутор: РТРС

Најстарија стјуардеса има 80 година (ВИДЕО)

У осамдесетој години одлазак у пензију је посљедња ствар на коју мисли најстарија стјуардеса Бет Неш. Она је радила као стјуардеса скоро 60 година и то за исту авиокомпанију.
Бет Неш- Најстарија стјуардеса - Фото: Screenshot/YouTube
Бет Неш- Најстарија стјуардесаФото: Screenshot/YouTube

Неш је почела да ради за Истер ерлајнс, сада Американ ерлајнс, када је имала 21 годину и када је Двајт Ајзенхауер био предсједник. Авионске карте су тада коштале само 12 долара, а резервације нису биле потребне.

- Моја омиљена прича укључује све могућности помоћи нашим клијентима и осјећам као да ме мој посао ставља у позицију да имам посебну пажњу и љубазност - изјавила је Неш осврћући се на своју каријеру.

Сада, на својој дневној релацији Вашингтон- Бостон, она има путнике који је поздрављају са загрљајем као да су стари пријатељи.

- Волим све наше сталне госте и испуњавају ме нови. Истински сам уживала с безбројним интеракцијама са путницима и има тога и превише за испричати - изјавила је стјуардеса.

Ова осамдесетогодишњакиња је започела своју каријеру 4. новембра 1957. године. Сву пажњу је поклонила послу и романтици на небу.

У вријеме када је почела да ради, стјуардесе су јела служиле у бијелим рукавицама, а људима је било дозвољено да пуше током лета. Иако се авиоиндустрија у потпуности промијенила, она и даље воли да ради исто.

Неш је такође рекла да јој је најшокантнија промјена била када је током своје каријере видјела како се мијења технологија. Недавно се морала прилагодити и томе.

Извор: Агенције