latinica  ћирилица
12/12/2016 |  14:56 | Аутор: РТРС

Једите сљедеће намирнице и никада се нећете угојити

Један од најчешћих савјета који чујете јесте да би требало да једете онолико хране колико вам је потребно како би се осјећали ситим. Међутим, различите намирнице различито утичу на осјећај ситости али и на вашу линију.
Исхрана (Фото: Thinkstock) -
Исхрана (Фото: Thinkstock)

Како би се осјећали ситим, требало би да поједете количину пилећих прса која одговара уносу од 200 кцал, међутим што се тиче количине чоколаде коју би требало да поједете да би оставрили исти ефекат, требало би да поједете чоколаду енергетске вриједности 500 кцал.

Неке намирнице брже и боље задовољавају осјећај глади. Истраживањима се дошло до података да количина поједене хране има значајан утицај на осјећај ситости, затим, протеини узрокују већи осјећај ситости у поређењу са угљенохиодратима и мастима. Влакна успоравају пролазак хране кроз пробавни систем и помажу да се осјећате ситим дуже вријеме.

Доносимо вам и листу намирница и јела које можете јести без гриже савјести јер ће вас брзо заситити. Поред тога ова храна не гоји, тако да ће ваша линија увијек бити савршена уколико се придржавате сљедећих намирница:

-Кувани кромпир
-Јаја
-Каша од зоба
-Купус
-Јабуке
-Риба
-Немасно месо
-Посни сир
-Поврће
-Кокице

Извор: Б92