latinica  ћирилица
07/12/2016 |  18:44 ⇒ 18:51 | Аутор: РТРС

Извињење Грабар Китаровићеве због српских чоколадица

Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић је изјавила да је изузетно разочарана јер су се у пакетићима које је дијелила хрватској дјеци у Дубровнику нашле српске чоколадице.

Грабар Китаровићева је истакла да је била неугодно изненађена, објашњавајући да није лично провјеравала садржај пакетића.

- Лично сам разочарана јер заступам и подржавам кампању 'Купујмо хрватско'. У тој кошари су се нашли производи који нису били хрватске производње, а који се налазе на хрватском тржишту“, навела је Грабар Китаровићева.

Према њеним ријечима, хрватска предсједница мора да промовише хрватске производе и тако нешто се више неће десити.

Такође је објаснила да је утврђено да је једна хрватска фирма из Вуковара паковала пакетиће, и додала да ће се извинити свима који су добили српске чоколадице и послати им хрватске производе.

Из кабинета хрватске предсједнице је речено да су српске чоколадице набављене од фирме “Житњак“, која је у власништву “Агрокора“, и да је пригодни пакет, према декларацији, пакован у Вуковару и садржи једну “спорну“ чоколадицу, пишу хрватски медији.

Колинда Грабар Китаровић је, поводом Дана дубровачких бранитеља, групи дубровачке деце уз своје фотографије подијелила и чоколадице из Србије.

Хрватска јавност је о томе сазнала када је то на свом Фејсбук профилу објелоданио један родитељ уз фотографију чоколадице.

“Морао сам ово да ставим да видите у каквој држави живимо, био је његов вртић на пријему код Колинде и ово је добио из њених руку, њену слику и чоколаду из Србије, па је ли ово жалосно, и то на Дан дубровачких бранитеља. Браво!“, навео је тај родитељ, а пренио Дубровачки дневник.

Ријеч је чоколадици са пиринчем “мони“, коју производи “Пионир“ из Суботице.

Извор: РТС