latinica  ћирилица
07/12/2016 |  18:32 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Додијељене награде "Капетан Миша Анастасијевић" (ФОТО)

Баштинећи вриједности српске историје, предузетништва и културе, Привредна комора РС и "Медиа инвент" из Новог Сада додијелили су, у Бањалуци, признања заслужнима.
Додјела награда "Капетан Миша Анастасијевић" - Фото: РТРС
Додјела награда "Капетан Миша Анастасијевић"Фото: РТРС

Плакете и статуе са ликом чувеног српског добротвора из 19-ог вијека Мише Анастасијевића додијељене су, између осталих, предсједнику Народне скупштине Недељку Чубриловићу, министру Петру Ђокићу, Комапнији "Интеграл инжењеринг" и другима.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић добитник је престижне награде "Капетан Миша Анастасијевић" за јачање демократије и парламентарног живота у Српској. Награђен је и министар Петар Ђокић

"Ову награду доживљавам и као признање Народној скупштини Републике Српске за 25 година успјешног рада. Честитам свима који су добили ову престижну награду", рекао је Чубриловић новинарима.

Ђокић је нагласио да се резултат рада појединца не може посматрати одвојено од рада и успјеха комплетне заједнице. "Много ми значи што сам добио ову награду. Захвалан сам мојим сарадницима у Министарству и Влади Српске, што смо дали допринос да наш рад буде видљив", рекао је Ђокић.

Фото: РТРС

Награду "Капетан Миша Анастасијевић" , добила је и компанија "Интегра инжењеринг".

Директор Компаније "Интегра" из Бањалуке Славица Станковић рекла је да преузимањем признања има велику обавезу да постиже још боље резултате пословања.

Ова признања привредним и културним ствараоцима додјељују се од 2000. године у Србији у оквиру пројекта "Пут ка врху", а од ове године и у Републици Српској.

Директор "Медија инвента" Владо Маркановић каже да је капетан Миша Анастасијевић био најпознатији добротвор Универзитета у Београду.

"У његовој палати на Студентском тргу смјештен је и данас Ректорат београдског Универзитета. На тој згради, која је некада била Филозофски факултет, пише: `Миша Анастасијевић свом отечеству`", рекао је Маркановић.

Међу претходним добитницима овог високог признања је и један од најцјењенијих српских хирурга у свијету академик Зоран Кривокапић, редитељ Емир Кустурица,предсједник Републике Српске Милорад Додик,и премијер Србије Александар Вучић.