latinica  ћирилица
07/12/2016 |  15:50 ⇒ 16:09 | Аутор: РТРС

Ђуревић: "ХЕ на Дрини" велики привредни покретач

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је током данашње посјете "Хидроелектранама на Дрини" да је ово предузеће велики привредни покретач у Вишеграду, али и у цијелој Републици Српској.
Посјетa "Хидроелектрани на Дрини" . - Фото: СРНА
Посјетa "Хидроелектрани на Дрини" .Фото: СРНА

Ђуревић је истакао да велики дио новца у буџет општине Вишеград долази из овог предузећа.

"Жеља нам је да у наредном периоду посјетимо све привредне субјекте на подручју општине Вишеград с циљем сагледавања проблема са којима се сусрећу сви предузетници, јер се, захваљујући њима, повећава буџет општине", рекао је Ђуревић.

Он је додао да је општинска делегације прво посјетила "Хидроелектране на Дрини" јер је ово највећи привредни субјекат на подручју Вишеграда и шире.

Директор предузећа "ХЕ на Дрини" Миле Лакић рекао је да у претходном периоду сарадња са општином није била квалитетна, али да ће у наредном периоду учинити све да она буде на завидном нивоу.

Лакић каже да су начелник општине и његови сарадници упознати о проблемима у овом предузећу које је испунило ребалансирани план производње и у наредну годину улази са добрим резултатима.

"Ово предузеће је ту да, поред обавеза које има према општини, помогне и на други начин јер има широку социјалну одговорност", истакао је Лакић и захвалио Ђуревићу и његовим сарадницима на данашњој посјети.

Извор: СРНА