latinica  ћирилица
19/11/2016 |  00:14 ⇒ 23:01 | Аутор: РТРС

Нишикори поражен од Чилића пред дуел са Ђоковићем

Пети тенисер света Кеи Нишикори поражен је од Марина Чилића пред дуел са Новаком Ђоковићем у полуфиналу Завршног Мастерса у Лондону.
Новак Ђоковић и Кеи Нишикори (Илустрација: РТРС) -
Новак Ђоковић и Кеи Нишикори (Илустрација: РТРС)

Нишикори, који је поразом Стана Вавринке од Ендија Марија обезбиједио пласман међу четири најбоља, изгубио је од Марина Чилића у трећем колу групне фазе са 3:6, 6:2, 6:3.

Посљедњи меч у групи Џон Мекинро није имао резултатског значаја, па се очекивало да ће се Јапанац штедити за предстојеће полуфинале.

Међутим, то се није десило – кренуо је агресивно, направио брејк већ у трећем гему, а онда још једном одузео сервис ривалу за добијање првог сета.

Преокрет се догодио у другом дијелу игре када је хрватски тенисер заиграо много боље и кренуо да осваја гемове. Изједначио је у сетовима, а онда средином трећег направио брејк и рутински привео меч крају.

Он је на тај начин смањио разлику у међусобном скору на 7-6, али је много дуже задржао противника на терену него што је овај желио. Дуел је трајао скоро два сата, што значи да ће Нишикорију бити потребно више времена за опоравак.