latinica  ћирилица
09/11/2016 |  12:43 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Штикле из Бањалуке одјекиваће Бијелом кућом

Штикле ципела из бањалучке Фабрике обуће "Бема" ипак ће одјекивати ходницима Бијеле куће.
Ципеле за шетњу - Фото: blic.rs
Ципеле за шетњуФото: blic.rs

Два пара ципела прије неколико мјесеци из “Беме“ су отишле на адресу Меланије Трамп, која је од данас прва дама Сједињених Америчких Држава.

Технички директор фабрике Маринко Умичевић, чим је сазнао резултате америчких предсједничких избора, послао је телеграм с честитком Меланији, али не и Доналду.

- Ако сте примијетили, у овој причи уопште нисам користио име њеног супруга, јер би сви рекли да је то политика. Намјерно сам се фокусирао на њу, јер је са простора бивше Југославије и зато што је она глава куће. Желио сам да је заштитим као жену и мајку од оних срамних и ружних фотографија – каже Умичевић, који не дозвољава да га ословаљате са господине, него искључиво друже.

Мада му Доналд није у првом плану, ипак каже да је пресретан његовом побједом над Хилари Клинтон. Чак очекује да добије позив на церемонију његовог преузимања дужности од одлазећег предсједника САД Барака Обаме.

У међувремену, Умичевић ће идуће седмице у кругу “Беме“ организовати свечани пријем за новинаре поводом америчкх избора. Каже да на тај начин жели да им захвали што су објавили његову пошиљку Меланији, о којој је брујао Балкан, али и цијели свијет.

-Превише је из Америке стизало огња и мача, вријеме је да дође маслинова гранчица. Надам се напретку, не само за нас Србе које су они бомбардовали, него и за цијело човјечанство.

- Мислим да побједа Трампа није изненађење. Америка се напокон освијестила, доста је више тих породичних предсједника, вријеме је за промјене и код њих. Какве год да су, САД су ипак локомотива човјечанства – закључује Умичевић.

Извор: Блиц