latinica  ћирилица
03/11/2016 |  08:32 ⇒ 08:33 | Аутор: РТРС

Штруф избацио Вавринку

Стан Вавринка елиминисан је у трећем колу Мастерса у Паризу од квалификанта Јан-Ленарда Штруфа – 3:6, 7:6(6), 7:6(1).
Станислас Вавринка - Фото: AFP
Станислас ВавринкаФото: AFP

Швајцарац је добро почео, добио је први сет за нешто више од пола часа игре и дјеловало је да ће рутински проћи даље.

Ипак, други сет донио је велику и изједначену борбу до самог краја, то јест до тај-брејка. Ту је Вавринка имао шансу да стигне до тријумфа, пошто је на 6:5 сервирао за меч, али је Нијемац успио да се извуче и са сјајна три поена у низу изборио одлучујући сет.

Трећи сет почео је јаким притиском Штруфа, који у првом гему пропушта три брејк шансе, потом спасава једну, а затим користи четврту за вођство од 4:3.

Стан је у међувремену затражио тајм-аут због болова у кољену, али је на крају ипак спријечио ривала да на свој сервис стигне до велике побједе и избори нови тај-брејк.

Међутим, то је било све што је могао, пошто му се игра у потпуности распала, а Штруф је то максимално искористио и са убједљивих 7:1 заказао дуел са Џоном Изнером.

Високи Американац је нешто раније савладао ветерана из Шпаније Давида Ферера кроз два тај-брејка – 7:6(4), 7:6(4).

На отварању дана, Давид Гофан био је бољи од Николе Мауа такође у два сета 7:6(5), 6:3, док је Лукас Пуј био бољи од Фелисијана Лопеса у три послије преокрета – 6:7(1), 6:3, 6:4.

Домаћи тенисер у наредној рунди играће са Ендијем Марејем, који се добрано намучио да елиминише Фернанда Вердаска.

Сигуран пред земљацима био је Жо-Вилфрид Цонга поразивши Алберта Рамоса 6.3, 6:4, Пабло Куевас био је изутетно убједљив против Паола Лоренција 6:2, 6:1, док је Жилу Симону припао трилер против Роберта-Баутисте Агута – 2:6, 6:1, 7:6(8).

Извор: Б92