latinica  ћирилица
30/10/2016 |  10:27 ⇒ 12:16 | Аутор: РТРС

Необична прича о фотографу Жељку Будимиру-Кеку (ВИДЕО)

У Требињу сви знају ко је Жељко Будимир Кеко, насмијани, увијек позитивaн фотограф, човјек који воли људе и дружење, умјетник чије се фотографије памте. Посебан печат овој причи даје чињеница да је Кеко побиједио све баријере, упркос томе што је живот одлучио да "прикочи", везавши га за инвалидска колица.
Будимир Кеко - Фото: РТРС
Будимир КекоФото: РТРС

Фотографије које ради, чувају, уоквирују забиљежен тренутак, занимљив детаљ, израз лица, пејазаж или покрет, виђен објективом и обојен сензибилитетом фотографа. Жељков умјентички поглед на живот осликавају сви досадашњи радови, а умјентички печат препознаје се у мотивима и техникама израде.

"Фотографија је дошла спонтано као и све ствари у животу и неколико питања о том раду кратко- покрићу фоторафијама или кадровима који прате причу", рекао је Жељко Будимир Кеко.

Да публика и критика воле Кекове фотографије доказују бројне награде на конкурсима и звање мајстора. Снага и љепота његовог умјетничког израза омогућила му је да се уврсти међу најбоље фотографе у БиХ.

Посебно велика потврда квалитетног рада огледа се у томе што многи, не само Херцеговци, баш Кеку указују повјерење да забиљежи њихове најважније и најсрећније моменте.

Међутим, оно што уз фотографију, овог младог човјека, разликује и одваја од других јесте његов животни пут.

Тешка саобраћајна несрећа везала га је за инавлидска колица. Али Кеко није закочио, наставио је и постигао много. Савки дан потврђује побједу духа над тијелом.

Уз умјентички рад, Кеко се бави и хуманитарним радом, кроз активно учешће у пројектима Креативног центра, тражећи нове могућности и боље услове за живот особа с инвалидитетом у Требињу.

Нема животни мото, настоји живјети и искористити дан. Тако се, каже постиже највише.