latinica  ћирилица
27/10/2016 |  19:34 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Радоњић: ПАО је великан европске кошарке

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је наредни противник Панатинаикос великан европске кошарке и да ове сезоне има тим који је формиран за високе домете у Евролиги.
Дејан Радоњић (фото: mondo.rs) -
Дејан Радоњић (фото: mondo.rs)

"Играмо против великана европске кошарке Панатинаикоса, који је значајно појачао тим играчима огромног искуства и евролигашког рејтинга. Предводи их нови тренер Ћави Паксвал, који је фантастично водио Барселону и са њом освојио и титулу првака Европе", рекао је Радоњић по доласку у Атину.

Звезда ће сутра гостовати Панатинаикосу у четвртом колу Евролиге, два дана послије велике побједе над Барселоном у Београду.

Тренер "црвено-бијелих" је подсјетио да су у ПАО током љета дошли врхунски играчи, предвођени Јоанисом Бурусисом, Крисом Синглтоном, Деметриус Николсом, Кеј-Си Риверсом, али и повријеђеним Мајком Џејмсом.

"Са играчима који су остали, то је тим који је формиран за високе домете у Евролиги. Знамо да нас чека тешка утакмица, трудићемо се да парирамо изузетно квалитетном противнику који је у Евролиги одлично почео сезону, са двије побједе и тијесним поразом од екипе ЦСКА у Москви", оцијенио је Радоњић.

Кошаркаши Звезде ће данас у Атини имати тренинг у термину утакмице, а почетак меча заказан је за петак у 20.15.

Извор: РТС