latinica  ћирилица
27/10/2016 |  19:16 | Аутор: РТРС

Троицки савладао деветог тенисера свијета

Виктор Троицки наставља да игра одлично у Бечу, а у осмини финала је са 6:2, 7:5 савладао Аустријанца Доминика Тима, деветопласираног са АТП листе.
Виктор Троицки  (Фото:vesti-online.com) -
Виктор Троицки (Фото:vesti-online.com)

У сјајном мечу, који је трајао 86 минута, српски играч је и поред чињенице да је знатно лошије пласиран од трећег носиоца, а налази се на 28. позицији свјетског рангирања, успио да направи подвиг.

Заправо, како је Виктор играо, право је чудо да и за краће вријеме није савладао једног од најталентованијих чланова "новог таласа" бијелог спорта.

Јер, за само пола сата Троицки је добио уводни сет, повевши са 4:0 за тили час, а онда је на своје сервисе изгубио само три поена до краја те дионице.

У другој се Тим попавио, имао је у три различита гема (до 5:5) укупно пет брејк шанси, али Виктор се није предавао. Напротив. Све те опасности је анулирао, а онда код 5:5 освојио наредни, сервис-гем супарника. У драматичном посљедњем сегементу меча спасио је три брејк лопте - и реализовао прву шансу за тријумф.

У четвртфиналу бечког турнира Виктор Троицки ће играти или против Давида Ферера, Шпанца који је пети носилац, или против Жоаа Соузе из Португалије.

Извор: Блиц