latinica  ћирилица
27/10/2016 |  15:21 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

У петак сунчано (ВИДЕО)

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ сутра ће бити претежно сунчано и прохладно, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Најнижа јутарња температура ваздуха кретаће се између нула и пет степени, а на југу земље од седам до 11 степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха износиће већином између девет и 14 степени, на југу од 15 до 19 степени Целзијусових.

Јутро ће бити хладно, а у вишим и планинским предјелима биће слабог мраза.
Магле ће бити око ријека и по котлинама.

Дуваће слаб вјетар сјеверног и сјевероисточног смјера. У Херцеговини прије подне биће умјерено јаке буре, која ће послије подне ослабити.

У Херцеговини је данас сунчано вријеме, а у осталим дијеловима прије подне облачно. У другој половини дана дошло је до дјелимичног смањења облачности.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус један, Хан Пијесак пет, Иван-седло седам, Калиновик, Горажде и Соколац осам, Мраковица и Чемерно девет, Сребреница и Тузла 10, Мркоњић Град и Зворник 11, Гацко, Невесиње, Шипово, Вишеград, Бијељина, Градачац, Јајце, Сарајево и Зеница 12, Рибник, Рудо, Бихаћ, Бугојно, Добој, Ливно и Приједор 13, Србац, Фоча, Бањалука, Дрвар и Сански Мост 14, Билећа и Мостар 19, Требињу 21, док су у Неуму измјерена 22 степена Целзијусова.

Извор: Срна