latinica  ћирилица
27/10/2016 |  15:21 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Први међународни фестивал гитаре (ВИДЕО)

Сутра у Источном Сарајеву почиње Први међународни фестивал гитаре. Организатор фестивала је Удружење грађана за промоцију и развој музичке умјестности "Гитарт" из Источног Сарајева.
Фестивал гитаре - Фото: РТРС
Фестивал гитареФото: РТРС

Гитарарт фест Источно Сарајево – Први међународни фестивал гитаре под слоганом „Гитара спаја“ биће одржан од 28. до 30. октобра у Културном центру Источно Сарајево.

Замишљен је као културно-едукативна манифестација која ће окупити велики број учесника из БиХ и региона. Циљ је промоција и унапређење гитаристичке и музичке умјетности.

У наредна три дана грађани Источног Сарајева и гости моћи ће уживати у квалитетним музичким и културним садржајима. 

Фестивал ће окупити плејаду домаћих и страних умјетника, педагога и предавача, као и велики број ђака и студената - полазника мајсторских радионица.

Прилика је то за окупљање, дружење и размјену искустава учесника, као својеврстан мост пријатељствва и сарадње на интернационалном плану.

Војислав Остојић, директор "Гитарарт" Источно Сарајево, каже да у духу слогана "Гитара спаја" организатор жели да овом манифестацијом повеже спаја људе, културе и језике.

Осим концерата еминентних солиста и ансамбала, на завршном ревијално-такмичарском концерту, публици ће се представити и најбољи полазници радионица.

Вриједне награде најбољима додијелиће стручни жири састављен од реномираних гитарских стручњака, а посебну награду додијелиће и публика.