latinica  ћирилица
27/10/2016 |  11:39 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Бањалука увела такси превоз за лица са инвалидитетом (ВИДЕО)

Особе с инвалидитетом у Бањалуци ће од данас моћи да користе такси превоз, који ће Градска управа субвенционисати са 50.000 КМ годишње.
Бањалука - Такси превоз за лица са инвалидитетом - Фото: СРНА
Бањалука - Такси превоз за лица са инвалидитетомФото: СРНА

Инвалидна лица плаћаће старт 30 фенинга, а километар вожње таксијем 40 фенинга, док ће остатале трошкове вожње субвенционисати Град. Предвиђено је да се превоз обавља од 6 до 12 и од 15 до 19 часова. Лица с инвалидитетом овај такси могу позвати на број телефона 066/ 222-995. 

Ђорђе Мијатовић, члан Удружења дистрофичара регије Бањалука, каже да ће увођење оваквог таксија олакшати свакодневнису лицима с инвалидитетом, јер ће моћи да оду у куповину, болницу, кино и било куда друго по потреби.

Власник Жак турса, Жарко Ђаковић, рекао је да ће превоз бити тачан и квалитетан, те да ће се видјети какве и колике ће бити потребе за том врстом превоза.

- Мислим да је повољно. Град плаћа 2,70 КМ старт, а километар је 1,80 марака - каже Ђаковић. 

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да је за сада планирано да се превоз обавља сваког дана од 6 до 12 часова и од 15 до 19 часова. Додао је да ће се временом видјети да ли ће се овај такси бити на располагању и током празника.