latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:00 ⇒ 22:09 | Аутор: РТРС

Костајница - почиње вакцинација против сезонског грипа

У Дому здравља Костајница сутра почиње бесплатна вакцинација против сезонског грипа, а вакцине за посебно осјетљиве категорије становништва и ове године обезбиједили су Фонд здравственог осигурања и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.
Вакцинација - Фото: РТРС
ВакцинацијаФото: РТРС


Главна сестра у овој здравственој установи Јасна Боројевић рекла је данас  да је набављено довољно бесплатних вакцина против сезонског грипа за одређене категорије пацијената.

"Право на бесплатну вакцину имају пацијенти на хемодијализи, пацијенти који болују од дијабетеса - корисници инсулина, пацијенти који су лијечени кардиохируршким методама, дјеца рођена од реуматске грознице са промјенама на срцу, дјеца обољела од цистичне фиброзе плућа", изјавила је Боројевићева.

Према њеним ријечима, право на бесплатну вакцину имају и обољели од мишићне дистрофије и мултипле склерозе, те обољели од малигних болести који су завршили са пријемом хемотерапије и тренутно немају клиничких знакова болести.

Грађани који желе да се превентивним вакцинисањем заштите од вируса грипа могу у апотекама купити и комерцијалне вакцине по цијени од 21 КМ и вакцинисати се у Дому здравља.

Извор: Срна