latinica  ћирилица
24/10/2016 |  20:45 ⇒ 25/10/2016 | 08:42 | Аутор: РТРС

Вучић: Високи функционер УКП-а одавао податке страним службама (ВИДЕО)

Безбједносне службе Србије дошле су до непобитних доказа да су и на територији Србије припремане различите илегалне активности за територију Црне Горе, изјавио је премијер Србије Александар Вучић.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Тврди да су та лица пратила кретање Миле Ђукановића и обавјештавали друга лица која су у вези са тим требала да поступе. Србија је сва сазнања пренијела Црној Гори.

Српске службе имају и директна признања, заплијењене су униформе и новац у износу од 125 хиљада евра. Вучић је рекао да је на територији Србије у посљедње вријеме појачано дјеловање страних обавјештајних служби. 

Србија је дошла и до доказа да су одређена лица пратила кретање премијера Црне Горе Мила Ђукановића и то на дневном нивоу и обавештавала друга лица. Са тим су упознате и безбједносне структуре Црне Горе, тврди Александар Вучић.

- Ми имамо много података, детаља, директних признања, да не мислите да је неко од нас измишљао. Ми имамо све у фотографијама снимцима и директним признањима око свега, рекао је премијер Србије.

Вучић је рекао да је на територији Србије у посљедње вријеме појачано дјеловање страних обавјештајних служби и да су нека од њих неутралисана, али и да ће процесуирати и све оне које мисле да могу да дају податке страним амбасадама. Једина добра вијест у свему овоме је то да у свему нису умијешани политичари ни Србије и Црне Горе.

- Све што ми радимо у криминалистичкој полицији они добију на флешу , све добијају кога ми пратимо, слушамо које криминалце гонимо све добијају шта горе против неке државе да раде, додао је Вучић.

Повећано дејство припадника обавјештајних агенција на територији Србије је и са истока и запада, каже Вучић. Тако су дошли и до података да је високи функционер Управе криминалистиче полиције Србије одавао оперативне податке страним службама и против њега се води поступак.

- Не љутим се ја на те са моћних свјетских служби ,можда је њима то посао, а не могу да вам објасним мој бијес због Срба који раде за њих и који не раде за своју земљу, закључио је Вучић.

Без обзира на цијену коју би он могао лично да плати и други људи службе безбједности, Вучић је најавио је да ће у наредном периоду процесуирати друге који мисле да је дозвољено да се оперативни подаци да службеницима страних амбасада.

Вучић је поручио да је Србија задовољна резултатима борбе против криманала и корупције у пос1едња три мјесеца и додао да ће Србија до краја године неколико пута жестоко ударити по криминалцима.