latinica  ћирилица
24/10/2016 |  19:59 | Аутор: РТРС

Ђурић: "Трепча" може неко вријеме да ради и под блокадом

Рударско-металуршки комбинат "Трепча" спреман је да и у условима потпуне блокаде још неко вријеме настави са производњом, а Србија ће наставити да подржава ово предузеће на Косову и Метохији, рекао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

Ђурић је новинарима на Београдском сајму рекао да то за сада не подразумијева финансијска давања, с обзиром на то да је "Трепча" у потпуности у стању да своје обавезе испуњава.

"Радници раде, долазе на посао. За сада је све нормално, с тим што се припремамо и за најгоре, не седимо скрштених руку. Трепча је спремна да и у условима потпуне блокаде још неко време настави са производњом. Тако ме је обавестило руководство Трепче", рекао је Ђурић.

Он је навео да је обавеза Београда да политичким, правним и свим другим мјерама омогући "Трепчи" да настави да функционише, што је утврђено и одлуком Владе Србије, пренијели су београдски медији.

"Трепча функционише, производи и извози, очекујем да ће то радити и у наредним мјесецима и суштински је важно да ниједан радник Трепче не остане без посла", рекао је Ђурић.

Извор: СРНА