latinica  ћирилица
11/10/2016 |  17:21 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Свјетски медији: Вратио се стари Новак

Свјетски медији видјели су новог Новака Ђоковића на старту Мастерса у Шангају.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Након неколико туробних мјесеци, неуспјеха на Вимблдону, Олимпијским играма и УС Опену, Ђоковић се "ресетовао".

"Фокс спортс" пише да је Ђоковић стигао у Шангај са новим менталитетом, без притиска о титулама и успјесима, са жељом да ужива у игри.

"Приоритет није само побједа, јер то више не функционише. Сада имам нову визију. Наравно, и даље желим да дам све од себе и побиједим", рекао је Ђоковић послије побједе над Фабиом Фоњинијем.

Званични портал АТП-а пише како Ђоковић изгледа као онај стари, иако је показао осцилације.

"Задовољан сам због повратка на терен, с обзиром да сам прескочио Пекинг који ми је био у плану. Вјерујем да ће ствари напредовади из дана у дан. Претходна три мјесеца је било много успона и падова, осцилација, али генерално нисам осјећао задовољство на терену. Сада осјећам да сам спреман за напредак. Мислим да сам другачија особа него прије три мјесеца, или шест", истакао је Ђоковић.

Британски "Дејли Мејлс" истиче да Ђоковића не дотиче прича о све мањој разлици између њега и Ендија Марија на врху АТП листе, те такође наглашава нови приступ послије кризног периода и мањка мотивације.

"Не размишљам уопште о трофејима, о Федереровом Грен слем рекорду, позицији на АТП листи, било чему сличном. То је наравно ту, дијелом играм због ранијег успјеха, али то више није приоритет", додао је српски тенисер.

Ђоковић ће у трећем колу Шангаја гдје брани титулу играти са бољим из дуела у којем се састају Бугарин Григор Димитров и Канађанин Васек Поспишил.

Извор: Б92