latinica  ћирилица
06/10/2016 |  21:52 ⇒ 22:06 | Аутор: РТРС

Како ће свијет изгледати за 500 година?

Познати амерички астрофизичар Нил Деграс Тајсон открио је за магазин Бизнис инсајдер како би свијет могао да изгледа за 500 година.
Будућност (Фото: Thinkstock) -
Будућност (Фото: Thinkstock)

“Ако становништво буде наставило да расте оном стопом којом то чини сада, за 500 година на Земљи ће бити мјеста тек толико да сви могу да стану једни поред других. То, очигледно, није она будућност коју желимо, што значи да ћемо морати да тераформирамо Марс и преселимо се тамо, или научимо како да контролишемо раст популације“, рекао је Тајсон.

Он је такође објаснио да може да се догоди да човјечанство почне да гради и насељава све више грађевинске конструкције, као и оне које све дубље залазе испод површине тла. Те двије врсте конструкција би се међусобно пресијецале, прије вертикално него хоризонтално.

“Уколико се до тада не догоде неке битне промјене, и не схватамо да захваљујући технологији имамо шансе за опстанак, нећемо доживјети тај дан“, упозорио је научник.

“На самрти ћу највише жалити за тиме што нисам живио дуже и видио све оне изуме који ће се тек појавити. Волим што могу да експериментишем и будем дио генијалности људске расе“, закључио је.

Извор: Б92