latinica  ћирилица
04/10/2016 |  21:57 ⇒ 22:07 | Аутор: РТРС

„Гугл“ у игру ушао са телефонима „пиксел“ и „пиксел икс-ел“!

На тржиште паметних телефона, послије епизоде са „нексусима“, управо се залетјела и компанија „Гугл“.
Гугл представио смартфон (фото: Twitter @cnntech) -
Гугл представио смартфон (фото: Twitter @cnntech)

Њихови адути су „пиксел“ и „пиксел икс-ел“. Уређаји су опремљени задњом камером од 12,3 мегапиксела, напредном стабилизацијом слике за савршено „глатке“ видео-снимке, непрегледним простором за складиштење фотографија, као и веома корисним „гугл асистентом“.

Према првим информацијама које стижу са представљања „Гуглових“ геџита, на територију технолошких џинова стиже телефон који може да се похвали доста добрим карактеристикама.

Захваљујући задњој камери од 12,3 мегапиксела корисници ће моћи да праве фотографије о чијем складиштењу не морају да брину. 

Уз Google Photos иде бесконачни простор за чување слика и то у њиховој оригиналној резолуцији како се квалитет не би угрожавао компресијом.

Власници паметног телефона „пиксел“ имаће могућност напредне стабилизације слике за савршено „глатке“ видео-снимке.

Такође, захваљујући „гугл асистенту“ (Google Assistant), информације које се налазе на највећем претраживачу биће доступне послије поруке или гласовне команде.

Брзина је загарантована уз четири гигабајта РАМ-а и процесор "Qualcomm Snapdragon 821". 

Цијена за основни модел је 649 долара. Телефон ће бити доступан у три нијансе: „прилично црној“ (quite black), „веома сребрној“ (very silver) и лимитирани број апарата у „веома плавој“ (really black) боји са 32 или 128 гигабајта унутрашњег меморијског капацитета.

„Пиксел“ долази на тржиште у двије величине – пет (пиксел) и пет и по инча („пиксел икс-ел“, то јест "Pixel XL"), а да при том и мања и већа верзија има све карактеристике.

Уређаји су направљени од алуминијума, док стакло прекрива задњи дио гдје су смјештени скенер за отисак прста и камера.  

Када је о витруелној стварности ријеч, „Гугл“ је своје прве телефоне опремио платформом Daydream VR без које додатак Daydream View VR не би могао да ради.

Батерија „пиксела“ пуни се за само 15 минута, што омогућава седам сати активног коришћења телефона!

„Гуглови“ новитети могу да се наруче у Америци, Канади, Аустралији, Њемачкој и Великој Британији од данас, а од 13. октобра и у Индији. 

Извор: РТС