latinica  ћирилица
29/09/2016 |  19:07 ⇒ 30/09/2016 | 12:04 | Аутор: РТРС

Зашто је Драган Чавић распустио одбор НДП-а у Требињу? (ВИДЕО)

Након што је јуче из НДП-а саопштено да је предсједник странке Драган Чавић донио одлуку о распуштању Градског одбора НДП-а у Требињу, због пружања отворене подршке кандидату СНСД-а Луки Петровићу, Слободан Шараба каже да такву одлуку још није званично добио.
НДП - Требиње - Фото: РТРС
НДП - ТребињеФото: РТРС

Чак и да стигне таква одлука, за коју сматра да је донесена под притиском Славка Вучуревића, Шараба тврди да не може бити спроведена, јер је до избора остало тек нешто више од 48 часова.

- О свему ћемо разговарати у понедјељак - каже предсједник Градског одбора НДП-а Слободан Шараба.

Тврди да никаву одлуку Драгана Чавића или органа странке још није добио, али да то ништа не мијења.

- Ако постоји таква одлука, ми је нисмо добили, и чак и да јесмо она је непроводива, јер се сутра вече завршава кампања - каже Шараба.

У међувремену, у градском одбору странке припремају се за изборни дан, на којем ће, према свим досадашњим најавама, и поред свих покушаја да се то осујети, подршку дати Луки Петровићу.

Одлука о распуштању Градског одбора, како каже Шараба, донесена је под великим притиском Славка Вучуревића, али истиче да "они /градски одбор НДП-а/ мисле својом главом".

- Мислим да ће поразом Славка Вучуревића и таква одлука бити поражена и да смо ми у Требињу потврдили да мислимо својом главом, због чега често добијамо и санкције - каже Шараба.

Вјероватно је у све ово прсте умијешао и Здравко Крсмановић који, зарад личних интереса, прижељкује неке промјене на политичкој сцени у Херцеговини, сматрају у требињском НДП-у.

Ни из централног НДП-а, а ни од предсједника странке, још нема ни гласа о скандалозним Крсмановићевим изјавама о референдуму у Републици Српској, које је потпредсједник НДП-а недавно несебично подијелио са федералним медијима.