latinica  ћирилица
28/09/2016 |  19:46 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Пуповац: Преговори са ХДЗ стигли до питања о правима Срба

Сусретом са заступницима мањина, хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић започела је консултације о формирању хрватске владе и избору мандатара.
Милорад Пуповац - Фото: ТАНЈУГ
Милорад ПуповацФото: ТАНЈУГ

Потпредсједник СДСС Милорад Пуповац је, након разговора са Грабар Китаровић, рекао да су преговори с ХДЗ-ом у другој фази, односно да се говори о питањима и правима српске националне мањине.

"Преговори иду добро у смислу начина и садржаја. Свака нова прилика за преговоре доноси рјешења за нешто што нисмо усугласили у претходној прилици, и иде добро", рекао је Пуповац и додао да ће о позицијама и партиципацији националних мањина у владу разговарати касније.

Пуповац је новинарима рекао да није природно да представници мањина не сједе у фирмама које брину о националним парковима, или у ХЕП-у, или да у Хрватским шумама нема никога, иако се зна да на тим подручјима леже главни резервоари хрватског шумског фонда...

"Дакле, ствари треба гледати функционално, а не у смислу преузимања одговорности за више ствари него је могуће. Напросто желимо промијенити оно што је неприродно", рекао је Пуповац одговарајући на питање сматра ли да националне мањине треба да буду на позицијама у државним фирмама.

Извор: Танјуг