latinica  ћирилица
28/09/2016 |  17:36 | Аутор: РТРС

Јосиповић критиковао Китаровићеву због мисе усташким генералима

Бивши предсједник Иво Јосиповић прозвао је своју насљедницу Колинду Грабар Китраовић због тога што није осудила мису за усташке генерале и коментаре посланика Жељка Гласновића на рачун студената Филозофског факултета.

"Зар Предсједница Републике и Врховни комадант оружаних снага Хрватске Грабар Китаровић заиста неће ништа рећи, још мање учинити, поводом мисе за усташке генерале и злочинце на којој војни викар 3. Гардијске бригаде слави усташтво!?

Занимљиво, новинари је о томе, као ни о испадима генерала Гласновића против студената ништа не питају. Заправо, и без питањја, Предсједница би требало, како је обећавала, да лупи шаком о сто", поручио је Јосиповић, пренијели су хрватски медији.

Иначе, Гласановић је прошле седмице на ружан начин говорио о студентима Флозофског факултета који данима протестују против декана Влатка Превишића.

Он је наиме позвао да се њихов протест реши "пендрецима и сузавцем" и поручио да их треба иселити у Сјеверну Кореју.

Гласновић се ту није засутавио него је убрзо потом походио и мису за усташке генерале. У базилици Пресветог срца Исусова у Загребу одржана је миса за 35 генерала и пуковника НДХ.

У летку којим су грађани позивани на мису стајало је да је ријеч о хрватским мученицима.

Извор: Танјуг