latinica  ћирилица
27/09/2016 |  21:05 | Аутор: Б92

Олердајс није више селектор Енглеске!

Сем Олердајс напустио је клупу Енглеске послије само 67 дана због скандала око нуђења савјета како да се "заобиђу" правила о трансферима играча.
Сем Олердајс - Фото: Screenshot
Сем ОлердајсФото: Screenshot

Како је пренио Би-Би-Си, Олердајс је понудио оставку, па је договорио са Фудбалским савезом Енглеске (ФА) раскид сарадње.

Олердајс је поподне разговарао са предсједником Савеза Грегом Кларком и извршним директором Мартином Гленом, када је и понудио оставку.

Бивши тренер Сандерленда ће тако послије 67 дана и једне утакмице напустити репрезентацију Енглеске.

Он је у јулу потписао двогодишњи уговор са Савезом када је наслиједио Роја Хоџсона, а британски медији спекулишу да ће га на клупи репрезентације замијенити Гарет Саутгејт.

Британски дневник Телеграф објавио је данас снимке за које тврди да су из августа, и на којима се види Олердајс како разговара са прерушеним новинарима, који су тврдили да су представници једне азијске фирме. На њему се чује како говори да се правила о власништву играча треће стране могу заобићи.

Телеграф је навео да је склопљен посао са селектором од 400.000 фунти, који би требало да представља фирму и да буде главни говорник на догађајима. Олердајс је рекао новинарима да сваки договор мора прво да одобри ФА. Селектор је састанку са лажним бизнисменима у Лондону присуствовао у друштву свог агента Марка Кертиса и финансијског савјетника Шејна Молонија.

На снимку се чује како Олердајс свог претходника зове "Вој", због Хоџсонове говорне мане. Селектор је критиковао и некадашњег асистента Гарија Невила, а оцијенио је да је одлука да се потроши 870 милиона фунти да поново изгради Вембли "глупа".